onsdag 25 april 2007

Trevlig Valborg!



Härliga små kannor i olika gröna nyanser att ställa på vårbuffeén eller att ha blommor i ! Dessa från butiken Gruvgatan 13.



Med dessa ljusgula penseér vill jag tacka för alla snälla kommentarer från alla bloggare & andra och även ett stort tack till "Allt i hemmet" som för övrigt hade ett trevligt och inspirerande nummer!

Ha en härlig valborgshelg!

Längtan till alla uteplatser..



Nu längtar man verkligen till sommaren! Jag gillar att ha många sittplatser här och var i trädgården, detta är en av dem, framför Lillstugans veranda... Jag gillar verkligen denna Lillstuga och den var en av anledningarna till att vi köpte gården.


Flaggan i topp! Denna lilla flagga kändes extra viktig då vi blev tvugna att ta ned den ruttna flaggstången förra året.



Och detta en annan, tala om Shabby bänk! Här under Jasmin/schersminträdet ( vet inte riktigt vad detta kallas..) njuter vi varma dagar i skuggan och av solen kvällstid..

På en annan uteplats,mitt på gården, där skulle jag vilja ha en vaxduk, med rosor på, typ denna men helst med vit botten och lite ljusare rosor. Just denna kommer från inreda.com och Au Maison. La Principessa har en fin med.



måndag 23 april 2007

Blomsjukhuset!



Detta är inga patienter, snarare personal eller anhöriga på besök...( önskas större bild-klicka på dem!)



BB-avdelningen i min sambos rum. Han sår och tar hand om dem tills de vuxit upp lite, sen tar jag över.. Här är det Chili, Paprika, Gul busktomat och Röd solros som samsas..



Och här samma mix men även vanlig röd tomat..



Vissa ligger i Kuvös, som denna paprika tex, men den visar sig starkare för varje dag!



Avdelningen för lite större barn, här är faran över, det är en massa pellisar och röda solrosor och de står snart på egna ben!



å så har vi Rehab-avdelningen... för denna finns det hopp!



Sen har vi då vissa fall som ligger på IVA (Intensivvårdsavdelningen) Här är dessutom hoppet ganska kört, vi funderar på att koppla ur respiratorn.

I vanliga fall är ju inte dödshjälp tillåtet men detta är ett privat sjukhus och ok om växten själv har det som önskan. Denna avcocado vill inte mera , säger den... ( Precis vad jag hade hoppats på, gillar inte såna här fula sjuklingar...)



Detta är Lillstugans lilla punchveranda som ibland får agera akutintaget..
Nu väntar jag bara på att allt ska växa, så jag får ha alla vackra pelargoner här inne, jag brukar ha mycket plantor här inne med, men det har varit så kallt sista veckan nattetid så här kan det nästan bli för kyligt för de små patienterna...

fredag 20 april 2007

Formexmässan 2007



Här kommer lite bilder från Formexmässan. Jag hade glömt bort att jag hade dem, och det var ju egentligen förbjudet att fotografera där inne men jag frågade alla företag om lov och de flesta blev bara smickrade och vid det här laget så finns säkert det mesta ute på internet.

Jag har ju inget eget företag eller butik men hade förmånen att få gå ändå. Ni som inte kunde vara där vill jag här bjuda på lite bilder därifrån, kanhända jag sätter in flera på bloggen senare...



House Doctor har som bekant väldigt mycket vackert...
(Inga perfekta detaljbilder från mässan, det gällde bara att fota snabbt och så diskret som möjligt..)



Vi är nog många som känner igen denna kakburk, kult, plocka fram den om du är en lycklig ägare till en!



Vackert stilfullt från Danska PB home...



Nyblom & Kollén har mycket fint i textilväg...



Härliga Madam Stoltz!
Klicka på bilderna för större storlek!



Nittsjö keramik har mycket vackra saker.



Ja, vem som har denna monter framgår ju klart och tydligt...



En låda öl från Interiör ON Design.

Ha en trevlig helg allihopa!!

onsdag 18 april 2007

Mysiga butiken i Vallby...



Varför köpa underkläder på Lindex när man kan göra sina egna av skurtrasor!!
Dessa tillhör den mysiga butiken nedan... (alla bilder går att förstora genom att klicka på dem)



Mina drömmars butik, en av de mysigaste i Västerås!
Den ligger i Vallby friluftsmuséums område!



.....stället var till salu förra året och har nu en ny ägare, och det är tyvärr inte jag...



Jag riktigt såg framför mej hur jag skulle ha en härlig mix av några blommor såsom pelargoner blandat med gammeldags bonderomantiska inredningsdetaljer... stå i förkläde, le och säga : -" var det bra så, vill du ha ljuslyktan inslagen?"...



Det är så himla mysigt här, man åker bakåt i tiden och vill liksom inte åka därifrån!
Har ni vägarna förbi Västerås så kan jag varmt rekommendera detta lilla vattenhål som även har ytterligare ett par butiker på samma gård plus ett litet café. Det är ett friluftsmuséum med stora gröna ytor och gulliga djur här och var...
Jag har inte så mycket bloggtid denna vecka men jag tittar in hos er alla förr eller senare och tack så jättemycket för alla snälla kommentarer!

söndag 15 april 2007

Vilken sommarvärme i april!



Jag gillar vår pump och den fungerar faktiskt också, om än vi inte hitintills använt den så mycket.
Den är grön. Som så många andra pumpar. Jag har haft funderingar på om man kan måla om den. Men det har slutat med att jag tyckt att grönt är nog bäst ändå! För VIT kan den inte få bli! Det ska vara svart, grå eller blå då...



Vilken lycka att upptäcka så mycket Scilla på gården! Allt bara exploderar i naturen nu men inte så konstigt kanske med en temperatur på ca 20+ i skuggan! Och myggen har kommit också!



Både tvåbenta och fyrbenta njuter av den härliga vårsolen! Detta är mina föräldrars katt som solar sig...



....han hälsar till alla bloggare och andra en bra ny vårvecka!
Och så vill jag samtidigt passa på och hälsa en ny bloggare välkommen, nämligen
En mysig blogg med hemtrevliga ting i gammeldags romantisk anda, fina bilder och jättebra små tips!
( blommiga kannor från Green gate)

fredag 13 april 2007

Sommarkänslor...



Underbart romantiska och vackra kannor från Green gate.
Dessa finns att köpa på Gruvgatan 13 i Falun.

Gulliga lyktor från Landrom antikk. Burkarna kommer från Aura 4 Laura.




Köpte en vacker violpensé härom dagen. De är ju bara för söta med sina små blommor.
Jag önskar er alla en riktigt bra & solig helg!!

måndag 9 april 2007

Välkommen till Café Bagarstugan!



Välkommen tilll Café Bagarstugan vid Falu Gruva! Det drivs sedan ca 3 år tillbaka av min kompis och hennes man. Ett mysigt café i gammeldags miljö. Allt är hembakt och det finns inte bara sju sorter att välja bland, nej då, det är massor! Ni som har vägarna förbi Dalarna och Falun-åk hit och ta en fika i underbar miljö!
Jag fotade så mycket bara jag och min kamera klarade av utan att tuppa av i förra veckan, jag återkommer med flera bilder längre fram... (Man blir som kompis lätt avundsjuk kan jag säga..men vad gör man när man inte är så händig på att baka själv, tja, jag kan i alla fall bidra med att äta upp det!)



Visst ser de inbjudande ut, alldeles nybakade som allt annat i detta café...



De bakar inte bara fikabröd utan även matbröd som de säljer så man kan ta med hem men även för äta på plats med något av alla goda pålägg de erbjuder som lunchmackor!



En av sittplatserna i cafeét! Och härligt stilleben på väggen..
Alla bilder kan man klicka på för större storlek!



Ljuvliga muffins och en del av utsidan på stugan..



En god kaka med lingon på, Mmmmm..



Å dessa underbara bröd med oliver i! Minns inte namnen på allt men det finns så vansinnigt mycket gott, värt ett besök för både en fika eller lunchsmörgås, ni kommer inte bli besvikna!

söndag 8 april 2007

Påskmiddag för två!



En härlig påskhelg med god mat, vin och sol! Jag hade inga som helst planer på att fota vår middag men när man hela livet sett allt som fotoföremål kom naturligtvis "bloggögat" fram när vi skulle äta..

Denna påsk blev det bara jag och min sambo, riktigt skönt, och han jobbar ändå större delen utan helgen. Men fast vi bara blev två vill man ju ändå äta och dricka gott såklart!
Han jag bor med föredrar öl till maten och jag vin men före middagen påskskålade vi med bubbel!


Rökt lax är gott! Gillar gravad också men nån sån blev det inte i år. När jag har möjlighet brukar jag köpa varmrökt citronpepparlax från fiskarna i Gävle, den är himmelsk!



En vårsallad gjort på krispig sallad, vårlök, äpple, avocado, gul paprika och silverlök och så en liten påskpresent, fast den är inte till någon av oss...


Kall potatissallad till rökt lax är gott och några obligatoriska ägghalvor slank givetvis ned..



Till efterrätt blev det vaniljglass med nykokt hjortonsylt, det är lyx för mej.




För Er bloggare är det ju ganska naturligt att fota ALLT, inkl mat! Men för andra som ändå kikar in här i "smyg" kan det kanske verka en aning absurt. Kvällen gick inte åt till foto & blogg, att ta några bilder går snabbt och när vi ätit oss mätta och inväntade desserten så pysslade min sambo med sitt och jag med mitt..Å detta är ju bara sååå kul!

Termometern visade på minus i går kväll, då var det mysigt att elda i vedspisen..gäller att passa på, det skulle ju bli 19+c på lördag enligt meterologerna!



Å så en liten Martini, det känns inte fel en påskaftonskväll..
Ha en fortsatt skön påskhelg!