onsdag 30 maj 2007

Gruvgatan 13



Låt mej få presentera Gruvgatan 13 i Falun. En mycket inbjudande inredningsbutik. Här finns det mesta för att förgylla ditt hem & själ.... Efter överrenskommelse lägger jag här ut en massa bilder!



Här hittar du ting i den gammeldags romantiska inredningsstilen. Både gamla & antika möbler som ägarna renoverar & målar samt nya möbler men även de i gammeldags stil förstås...
Möblerna går mest i vitt och ljust grått.

Många olika och vackra inredningsdetaljer från både Danmark, Frankrike & Sverige... även en del lokalt tillverkade saker såsom konst..


Vackra blåvita ting. Lyktor, skyltar, flaskor, handdukar mm ( bilderna går att klicka på för större storlek..)

Rödvit romantik... zink, flytande rosljus, fina burkar, mysig rödvitrutig fåtölj och en gungsoffa!





Finns även lite svarta & grå ting samt marina /New England stilen i både plädar och kuddar... för att inte tala om alla fina plastmattor i "trasmattsstil". De har även unika leksaker o andra detaljer för barn. Lampskärmar & tyger, fattigmanssilver, zink...

Gå in på deras hemsida för att se mera; Gruvgatan 13



...och fina möbler. Allt fördelat på fem rum!



Å så lite vit romantik med gröna inslag, kronor, kuddar, badbomer, ljuslyktor, porslin, m.m. Allt kan du finna i denna mysiga & unika butik och den är helt klart värd ett besök, du kommer inte bli besviken!



Tusen tack för era vänliga hälsningar & kommentarer! Jag önskar er alla en trevlig & solig helg! Mari.

tisdag 29 maj 2007

Vaxduken..



Jag har hittat min vadux! Skulle inte kunnat tänkt mej en vaxduk för några år sedan men nu är känns det helt rätt och finns ju så många snygga! Mörkt o mulet ute i dag, syns på bilderna..



Å äntligen blommar syrenerna!



Jag tycker den är riktigt blommig & somrig. Märket är Au Maison och finns på Gruvgatan 13 och den butiken ska jag berätta mer om nästa gång...

måndag 28 maj 2007

En dag i Hedemora...



Jag hälsade på en kompis i Hedemora förra veckan. Vi hittade en mysig butik och jag bad om lov att få fotografera lite...



Butiken heter "Blomsterstugan".



Gullig låda!



Klicka på bilderna för att se detaljerna..



Mycket smått & gott...



Krukväxter och snittblommor..


Vi fikade vid detta mysiga ställe " Café två systrar". Tyvärr hann jag aldrig ta några foton inomhus pga en massa kunder men det är en unik gammeldags miljö men man kan även finna ljuskronor i svart plast! Nattklubb på kvällen.



Så om ni har vägarna förbi Hedemora i sommar så kanske detta café skulle passa att stanna och ta en fika i !

fredag 25 maj 2007

Landskap & örter...



Apelsin & Whiskymarmelad och en lite tuktad citrontimjan! Båda från Solängets Blommor & Sånt i Svärdsjö. Timjan är en favorit i matlagning, gott till kyckling och potatis!



Jag har en liten "örtagård" ute i en gammal sandlåda som vi fyllt med jord, inne har jag alltid ett par krukor med det jag använder mest, såsom perslija och basilka tex. Praktiskt, nära till hands och så gott med riktigt färska örter.



Varning för katt!! Vi satte upp denna skylt för att vi tycker de kör för fort på " vår" lilla väg, samtidigt är den gullig. Många bilister stannar, pekar och skrattar..



Jag gick runt med kameran i byn häromdagen, se sånt fint maskrosfält framför den ladugården!



Kabbeleka vid kanten av bäcken..



Tyvärr syns det inte på bilden att trädet som står där växer inne i huset! Det var nog några år sedan detta hus/lada användes...



En vackert blommande Hägg. Syrenen är på gång men blommar för fullt inne i stan!

Trevlig & god helg önskar jag er alla för det ska jag ha, jag får gäster och ska bl.a pröva på att göra den goda desserten som Signe på Designe gjorde! Då får jag användning utav min basilika!

torsdag 24 maj 2007

Lillstugan..



Här kommer några mera bilder från min älskade Lillstuga...Vågen är ett loppisfynd för 20 kr!



Här i köket ska väggarna åtgärdas tids nog. Skulle vilja ha pärlspont men kan hända det blir nya tapeter. De som sitter där nu är inte roliga, trist mönster alá 80-tal..



Ett annat fönster i Lillsstugans kök, bakom fönstret skymtar ingången.



Lykta med etsad krona kommer från mysiga butiken Alvas hus.

tisdag 22 maj 2007

Carl Von Linné 300 år!!



I dag ska ni få se min "planteringshörna". Det är verkligen kul och enkelt att stå här ute mot inomhus, bara borsta bort jorden...Hyllan fann jag i logen, konsolerna är nya från Ikea. Korgen med snöret är gjord av en tjej som tillverkar luffarslöjd.



Vi har ganska nyligen flyttat planteringshörnan. Förut var den vid vedboden, bilden jag visade med fuskfönstret, men efter det att en granne tog bort några träd blev det så öppet där så det känns bättre att stå här...


Här står jag och planterar och donar...Ni är ju många som har "pysselhörnor" inne där ni syr och fixar, jag är så dålig på sådant såsom att göra smycken, sy, virka & brodera, önskar jag kunde men mina fingrar är för "tjocka" för det... så detta är min pysselhörna!


Några så/odlingspinnar, inte så vackra, gjorde dem hos en kompis som är keramiker men de är minst sagt unika och jag ser i alla fall vad det står på dem..


...och så några vanliga i zink. Inköpta förra året på Indiska.


Lite trädgårdsverktyg och en korg för tråden..


Titta vilken gammal räfsa/kratta vi hittade i ett av uthusen! Det är säkert "Herr Nordin" som använt den!



Vi er i haven...( skylten är köpt från Fridas gård )

Bild; Wikipedia

...och där var nog mest Carl von Linné också! Grattis vår gamle Blomsterkung Calle på din födelsedag den 23 maj!!

måndag 21 maj 2007

Favoritsaker, just nu...



Har fått i uppdrag av Signe på Design att välja ut tre favoritsaker! Inte helt lätt, det skulle kunna variera från månad till månad men jag har ändå valt detta:

Har alltid gillat kammarljusstakar. Sedan två år tillbaka är denna favoriten. Inköpt i Köpenhamn. Den har flyttats runt åtskilliga gånger...



Signe valde ju sin vackra kakelugn, och jag kan ju inte låta bli att välja min! De är verkligen ett smycke i hemmen! Tyvärr är det eldningsförbud i denna, så länge eldar jag med blockljus i den...



Min gamla kösksoffa. Inropad på auktion i Nordingrå Höga kusten för ca 10 år sedan. Inget jag kommer att måla vit. (Däremot kommer väggarna att få vit pärslspont-vilket år som helst ; ) )Jag gillar det unika mönstret med hjärtan..Är nog väldigt gammal, var stoppad med hö när jag köpte den.



...och eftersom alla andra fått valt en liten "bonussak" så väljer jag denna plåtlykta! Ingen gammal sak men jag gillar den otroligt mycket! En gåva jag fått. Den kommer från Gruvgatan 13.

Många såna här " utmaningar" kan ibland vara lite jobbiga och komma ifrån våra bloggars tema men detta var ju något vi visar & håller på med jämt!

Så, jag skulle vilja att Majsans shabbychic, Solkatter & Dammråttor, Anna på Pelargoner & inredning, Birgitta med Fridtid samt Huldas Verden väljer ut tre ( fyra) saker som de gillar mest! Inget tvång, bara om ni vill, och alla andra som känner sig manade!! Vi älskar ju att se era "favvosaker" !

söndag 20 maj 2007

Lillstugan...



Välkommen till Nordingården! Ja, det är så denna gård egentligen kallas, mera av byborna än av oss kan jag tänka, vi har bara bott här i 2 år. ( kladdig griffeltavla som jag använde för pris & sortiment när jag hade julstuga här i vintras )



En hörna av köket...


Den bruna kakelugnen i Lillstugans sovrum. Den eldar vi i i bland men det gick varm när det var julcafé här..

Det var några detaljbilder från denna lilla stuga, flera kommer...
Tack så jättemycket för alla era hälsningar & kommentarer, de gör mej så glad!