onsdag 20 juni 2007

Trevlig midsommarhelg!Nu blir det ett riktigt "maffigt" inlägg. Jag tänkte så här i semstertider tipsa om mina "Guldkorn" i Falun och något som ni inte bör missa om ni besöker staden...Vi börjar med butik Gruvgatan 13....Rött och vitt är väl en härlig kombination, sommar som jul!... är det bra om man får vara.... Ylva Skarps fina skyltar säljs här!Många olika vaxdukar till sommarbordet och andra fina detaljer såsom tallrikshyllor, kannor mmOlika sorters glasklockor/kupor att lägga smått och gott under..Gamla unika möbler men även nya..Fina glas, porslin & servetter i alla kulörer, allt för en vacker dukning.Sillen och färskpotatisen kan vi ju inte vara utan i sommar!Ännu ett ställe värt att besöka, Gamla Staberg.
Här kan du inta lunchen med mycket gott att välja på..Själva restaurangen är en renoverad gammal ladugård från Barocktiden, kanske Svt's sommartorpet och Ernst hjälpt till eller kanhända det är härifrån de hämtat inspirationen?Många mysiga sittplatser finns det...Mysig miljö inne med öppen spis och menyn och buffén står där korna förr åt!Fina detaljer och en fantastisk salladsodling!


Detta är själva barockträdgården som har återuppbyggts såsom den såg ut på 1600-talet! Karpfiskar lever i dammarna..


Sen förflyttar vi oss till Gruvan i Falun som är ett populärt turistmål..


Här kan ni ta hissen ned till gruvan!!

Sist men inte minst får ni inte missa att fika på Café Bagarstugan i gruvområdet, massor av goda bakverk och även matbröd och allt är hembakt!

Kakor av alla de slag i ljuvlig gammeldags miljö. De har öppet alla dagar 11-17 utom midsommarafton då det är stängt.

Så njut en fikastund på detta ljuvliga café, de har det största och godaste sortimentet i hela Dalarna!
Nu när ni ändå kommer till Falun & Dalarna så missa inte byn Tällberg som ligger mellan Leksand & Mora, sagolik vackert! Såsom hela Siljansbygden är..

Ha en skön midsommar allihopa!!