tisdag 11 augusti 2009

Guldkantad semester...Wien-vilken vacker, prydlig och perfekt stad, inget klotter i T-banan och alla doftade gott, den staden har allt!

Jag tillbringade en vecka med min sambo här, men vi besökte även Salzburg, samt Bratislawa i Slovakien och Budapest i Ungern. Vi har tillsammans fotat närmare 500 bilder men jag väljer här att visa de mest "estetiskt" tilltalande detaljbilderna och inte mycket text för att ni ska härda ut: ) varsågoda, detta är min bild av besöken:Skulle kunna vara hemma i en bloggares vardagsrum, madonnor, biblar och spets: )Ljuvliga bakelser och mycket gott kaffe... ( var lite skumt men mysigt café så bilden blev lite gulaktig-snabba foton-men bakelsen som skymtar, kors va god!)Stephansdomen, overkligt vacker!...även på utsidan...Vacker arkitektur och fina gamla lyktor var man än ser...Hunterstövlar i alla kulörer förstås, men priset är inte tilltalande för mej... jag väljer Treton och Viking.Godsaker i mängder, högt och lågt...Mina ögon är inställda på vackra gamla detaljer..Gott rött vin på en toppenresturang i Wien från 1400-talet!
De gjorde Wienerschintzel och kycklingscnitzel med klass!Ännu en vacker gammal tingest...


Makalöst vackert utanför Salzburg.Och läcker apoteksingång..Mozartsplatsen i Salzburg...Nästa plats, Bratislawa!Helmysig resturangtät stad med en massa färgglada hus!

Vi åkte höghastighetbåt hit på Donau från Wien.Tacksamt att fota vin med vackra turkosa dörrar i bakgrunden...Gissa vad detta är! Ingen vanlig zinkhink som vi planterar i utan dessa var på herrtoan, i stället för den klassiska pissrännan! Min sambo rusade ut och berättade och jag rusade in och fotade!

Lyxigt ställe med egen frottéhandduk på toan på denna restuarang i tornet i Bratislawa!Som sagt, en pittoresk stad..


Budapest, tjusiga hus och gatulykor här med...På järnvägsstationen i Budapest fann jag denna läckra lykta. Vacker stad detta med, med både lyxiga butiker och fattgidom men ack så overkligt sura och oserviceinriktade personer som jobbade i tunnelbanan, vi trodde vi var med dolda kameran: ) men fin stadskärna och god Gulasch!

Nästa gång blir det bilder hemifrån igen!