måndag 3 augusti 2009

Ett sommarhus på gården...Så var då äntligen tapetseringen av lillstugans kök klart. Lillstugan står alldeles intill vårt permanenta hus och jag är så glad över att ha "sommarstugan" på samma gård...den var nästan anledningen till att vi köpte huset och gården.Inte minst för detta rum som vi har som gästrum sommartid. Det går som ni kan se, mest i vitt, mer av det kan ni se här.Men här ville jag ha ngt helt annat än vitt och "brassa på" med naturfärger och blågrått som tapetens färg...

Den lilla verandan och sovrummet skymtar här så ni får en bild av hur stugan hänger ihop...Här verandan igen..Köksluckorna är gamla och målade i en grå nyans... det finns inget vatten och avlopp i denna stuga, man får kissa i gammal toa-emaljhink när man "bor" här...Ett ställ för att torka bröd står lutande mot väggen...Vita hissgardiner, stolarna som fanns i vår förra sommarstuga och mammas stolsdynor passade bra här...Duk sydd av tyg från Lantliv. Krukor från Gruvgatan 13 och ljusstake från Lagerhaus. Kannan ett loppisfynd.
Lampan från Alvas Hus. Men liknande finns att köpa på Gruvgatan.Denna gamla lilla vägghylla fann vi på vinden. Där kan jag ha smått å gott såsom sylt, honung och en skvätt glycerin i vackra burkar.... vi brukar äta middag här i bland men har inte hunnit sedan omtapetseringen men snart bär vi över tallrikarna!