söndag 31 augusti 2008

Jobbansökan...


Trolldruva på mina föräldras gård.

Jag har aldrig varit så privat i min blogg och kommer heller aldrig att bli, jag gillar att hålla en "seriös" och låg profil och fokusera på min bloggs syfte. Men nu hade jag i alla fall för första gången tänkt utnyttja min blogg. Till jobbefterlysning!

Har haft fasta heltidsjobb i hela mitt liv.Sedan ett par år tillbaka, när min arbetsplats lades ned, har jag gjort mycket som jag alltid velat pröva på, inkl studerat. Jag har i dagsläget tre arbetsplatser med två arbetsgivare men inget fast, varav en är en anställning är i Sthlm. Då jag inte har ngn direkt logi där utan lever och bor i Dalarna är det periodvis ganska slitigt & ekonomiskt oroande då det inte är annat än en timtjänst.

Jag vet att många läser dessa bloggar, och jag tänkte, kanske ngn som besöker min blogg har ngt jobbtips i Falun med omnejd eller övriga Dalarna ? Även andra orter är aktuella, så alla förslag mottages tacksamt. Jag nås på email guldkantpalivet@hotmail.com

Förutom det jag visar i min blogg så brinner jag även för kundservice, kommunikation, resor och att vara butikssäljare/värdinna.. ( mitt CV med arbetsbetyg och referenser sänds om ngt förslag lämnas)

Tack för att ni orkade läsa mitt längsta inlägg, någonsin. Nästa gång ska det handla om inredning igen: ) Mari.

Detta inlägg är uppdaterat och aktuellt även från hösten 2009.

torsdag 28 augusti 2008

Roligare att diska...



Efter sensommarfesten väntar disken och man kan lätt göra den sysslan roligare med lite äppeldoftande diskmedel , borste och fin trasa från Millamollis.



Fin korg för besticken från Countrystyle.


Eftersom en stor del av inredningsbloggvärlden kommer att besöka Formexmässan fr.o.m. idag vill jag önska er en trevlig helg med mycket inspiration och självklart alla andra med! Jag har inte bestämt om jag ska gå på mässan ännu, har ju ingen egen butik, men förmånen & nöjet att få gå och sukta och kika in det senaste ändå: ) Mari.

måndag 25 augusti 2008

Sensommarmiddag...



Bilderna från köket ligger på väntelistan, verandan fick komma emellan medan det är någon sommar kvar...



Här har jag semsommardukat i rött och vitt... den fina skärbrädan i porslin kommer från Vackra Hem i Sundsvall.



Handdukar som både tabletter och servetter.. Sänghimmel från Ikea och de rutiga servetterna från Gruvgatan 13.




På "Bondens Marknad" i Falun köpte jag mycket gott från Bygden. Bla Noras mycket goda färskost med pepparrot, Chevre, Coctailtomater från Uvnäs och rabarbermarmelad med ingefära från Lantbacken, Lima.


Rött vin är godast till ostar tycker jag, vi drack detta vin som passade mycket bra till, men här visas vitt vin för att det skimrande så vackert i min karaff från Indiska...


Brödet som är inköpt på Bondens marknad kommer från Brödleva i Svärdsjö. Det ena med tomat och fetaost i...festen kan börja!



Nej, jag har inte druckit för mycket vin, försökte bara få med bordet i sin helhet;)


Kudden som skymtar i bakgrunden kommer från Gruvgatan 13...



Ost som kommer från gulliga kossan Labolina i Vika! Och vilken god ost sen då! Den köpte jag också på Bondens Marknad, värt ett besök. Marknaden håller till vid Folkets Hus i Falun alla lördagar fram tom 27 sept !

lördag 23 augusti 2008

Grönt och ätbart i min trädgård..



Har inte hunnit med så många loppisar denna sommar som jag hade velat men några fynd har det blivit, bla denna mortel som passar till allt mitt zink i köket. I den gör jag bla Ernst goda salt.



I en gammal sandlåda har vi gjort en liten köksträdgård, här krusig Persilja, även storbladig tycker jag om..


Paprika & Tomater sår min sambo . Dessa goda gula och röda kommer från frön som snälla Linnea Maria sände förra vintern. Hon har bloggen Linnea på Landet. Buren kommer från Gruvgatan 13. I övrigt har vi även chili och paprika som odlas i gamla zinkhinkar, gott att plocka ur även i höst...



Vita smultron, jag vet inget godare med ovispad grädde och socker...



I sandlådan ryms även en citrontimjan, citronmeliss, basilka, gräslök och vita rädisor, men de sistnämnda blev dessvärre inte så bra som jag hade tänkt: ) Vi kikar in i köket en sväng nästa gång!

onsdag 20 augusti 2008

Några Loppisfynd...



I ljuvliga butiken Speglingar i Smedjebacken fann jag dessa fina gamla rullar med spetsband.



Från Smedjebacken till Höga Kusten och i Bönhamn, hittade jag denna lilla sopkyffel med borste som jag letat länge efter. Jag har den i Lillstugans veranda och sopar, jord, flugor etc, sånt som kan hamna på fönsterbrädorna, den hänger som dekoration därimellan...tror vi tar en sväng i trädgården nästa gång!

söndag 17 augusti 2008

Mina sista hallon...



De sista sommarhallonen från vår gård, kanske de kommer serveras med lite maräng, dansk grädde och lemon curd.. den fina skålen kommer från Grannlåt. Jag gillar den gammeldags gräddgula färgen..

torsdag 14 augusti 2008

Så här i kräfttider...



...faller jag för föremål som liknar kräftmjärden...dessa fina lyktor hittade jag på Country Homes i idylliska Tällberg... man ska egentligen hänga dem men jag har dem stående just nu.



I år sådde vi röda solrosor, de blev nästan bruna men fina att ta in och sätta i den gamla mjölkhinken..



I den här fina korgen har jag mina handdukar, dem är det en stor rotation på så de är praktiska att ha nära tillhands i köket. Korgen kommer från Anettes & hennes systers ( och Nisses) butik My Home.



Gulliga kakformar som man kan ha både ljus och lite blommor i, dessa kommer från Kol & Rosors verkstad/butik i Smedjebacken. Hennes blogg finner du här.



Ännu en "bur", den kan man ha vad man vill i, jag har valt att sätta ett ljus i den. Buren och konsolen kommer från Gruvgatan 13 i Falun.



Köket och alla burar i sin helhet! En trevlig helg, med eller utan kräftor, önskar jag alla redan nu som besöker min blogg! Nytt inlägg kommer under helgen! Mari.

måndag 11 augusti 2008

Kika in i min hall...



Välkommen in till mej! Ett gammalt skåp , stol och ett draperi från Gruvgatan 13 är vad du bemöts utav när du kliver in innanför dörren..



Draperiets upphängning har jag också efterapat butiken, på en gammal stör/ träpinne, enkelt och snyggt!



Madonna från Gruvgatan 13 samt vackra blommor som jag fått..



Tja, detta bordet byter utseende varannan dag ungefär: ) Skåpet som döljer det fula proppskåpet har min pappa snickrat...



En kandelaber som min större styvson fann i ett soprum och gav till mej! ( den gamla käppen bakom fann vi här, den är gammal och har nog tillhört tanten som bodde här för länge sedan..)



Den yngre styvsonens rum skymtar i bakgrunden...pallen är dögammal! Hallen är ordinär och ganska tråkig i övrigt, den tillhör den nya delen av huset som är från -01. Klickgolv. All furufärg på lister, dörrar och tak är dock nu övermålat...



Min fina kofta/kappa har jag köpt av Katarina i våras. Kika in till hennes blogg och fina butiken Lilla Ugglebo här.



Skåpet gillar jag, det lämnade de förra husägarna kvar i Lillstugan...


Adresslappen fann vi i en bod, har nog tillhört kvinnan som bott här för länge, länge sedan..kanske samma som ägde käppen...
Ha en bra ny bloggvecka allihopa!

lördag 9 augusti 2008

En lördagshälsning...



Sitt ned en stund, fler bloggbilder kommer inom kort, kanske hallen står på tur, vi får väl se; ) En fortsatt skön helg önskar Mari.

onsdag 6 augusti 2008

Ett par av livets läckerheter...



Ett fint vintips kommer från min mammas väninna. Italienska fylliga Monti Garbi. ( Alltså vinet, inte vänninan ; ) Du kan läsa mer om vinet här.



Till dessert blir det hallon och rabarberpaj med kokos och mandelflarn och mycket vaniljsås! Njut av sommarens guldkorn, snart är det höst men idag ser solen ut att vilja visa sig över Falun med omnejd i alla fall...

söndag 3 augusti 2008

Lillstugans sovrum del 1...



Lavendeln blommar så fint, jag är så glad över att den lyckats övervintra här, det trodde jag aldrig...



Detaljer från mitt sovrum i grannhuset Lillstugan.. detta är även gästrum men i sommar jobbar jag så mycket att inga gäster hinns med tyvärr...



En del av er har ju sett denna hörna ett par gånger tidigare, bordet är dock ett nytt loppisfynd och som jag fått av mina föräldrar. Hjärtkuddarna har mamma sytt.



Golvet har gamla fina breda plankor och trasmattan är jättegammal och jättelååång...



Det blev ett litet halvsuddigt inlägg detta men det kanske passar den "sakrala" stilen.. Mer av mitt sommarsovrum får ni se senare, lite måste fixas först, you know.. Ha en bra ny vecka!