måndag 30 mars 2009

Några fynd...



Förra veckan besökte jag en sådan mysig butik i Bollnäs. Gammalt & Nytt. En härlig mix av antika saker men också nya... jag köpte dessa fina ljuskoppar från Lisbeth Dahl samt en kanna...



...det gamla litermåttet passade perfekt till mina videkissar och ris. Vad jag mer handlade får ni se en annan gång!

fredag 27 mars 2009

Livsnjutning...



Leilas första nummer av Country Living har nu kommit ut, vilken härlig tidning! Full av livsnjutning i min smak!



Mat, trädgård, blommor, örter, råd, köptips och inredning, vad mer kan man begära!

Någon kallade min stil för "oängslig", en komplimang, jag tycker Leilas stil är oängslig, en härligt personlig inredningsmix som möts i en skön harmoni av hemtrevnad...



Vacker styling och vackra foton av mat och inredning mycket färg och mycket glädje med både engelska, franska och svenska inslag...



Ni missar väl inte hennes program Leila på Landet på onsdagar, vilken mat, vilket ställe och vilken härlig naturlig tjej! Vi är nog många i denna genre av bloggare som njuter varje sekund av det programmet!



Årets första vårfika, det är också livsnjutning!


Snön ligger kvar i drivor runtom men man får väl göra det bästa av saken så länge...



Min gamla hink för Norsk fetsild är fylld med björkris..



En "ostylad" våffla. Häromdagen var det ju våfflans egen dag, då frossade vi!

Trevlig helg, vi ses snart igen!

tisdag 24 mars 2009

Vårfest på tu man hand...



Nu vill man göra det man kan för att påskynda vårens ankomst, en söt rosa Bellis och lite vårlig salladslök hjälper på traven..



Igår hade jag och min sambo lite "vårfest". Denna vinter och vår jobbar jag mycket borta och framförallt alla helger så då får det bli lördag vilken dag som helst...



Olika nötter tycker jag är gott, här Cashewnötter med smak av chili och lime samt Makadaminötter.



En fräsch vårsallad innehållande små gula plommontomater,salladslök, sockerärtor, machesallad och avocado.. till denna en honungsmarinerad kyckling.



...och en mycket god vitlöksdressing gjord av creme fraiche, filmjölk samt alpnearings vitlökskrydda, så gott!

Tack alla ni som kikar in här och tack för alla komentarer! Vissa perioder nu under vårvintern hinner jag inte blogga fullt så mycket men snart är jag hemma mera och då smäller det till: )

lördag 21 mars 2009

Min bild av sommaren..


Nu börjar längtan till sommaren bli olidlig, men i dag skiner solen så skönt och de meterhöga snödrivorna börjar sakta smälta ned....
Det kommer en vår i år med och detta är vad jag längtar mest till hemma på vår gård..
Bilden går att förstora genom att klicka på den.,Jag & Lubbe till vänster, Lillstugan till höger..
Tack för att ni kikar in här!

tisdag 17 mars 2009

Vårpyntad spis...



Vi brukar elda i denna om det är kallt, det är mysigt men.... vi har ett ganska litet kök med inte så mycket ställyta, därför vill jag helst inte elda, så jag får ha en massa prylar framme på den i stället, inte så praktiskt tycker min sambo...



Jag hade planer att måla kaklet framför spisen...



Nu har jag gjort det. Först blev det en mörk grafitgrå färg, ångrade mej och målade en ljusare grå färg, ser alltid lite konstigt ut, det ska ju vara riktiga plattor, inte målat kakel men, det får duga så länge, gillar denna färg bättre än den rosa/orange som var tidigare.

här såg det ut då även om den bilden inte säger så mycket, den hemska färgen syntes inte så bra där...



Denna fina sop i trä och plåt har jag köpt på Kulturarvet i Östersund. En fin byggnadsvårdsbutik. Den var lite för trävit bara så jag laserade den lite..



En liten försmak av påsk, med ett äggrede... örter har jag i köket året runt. Vackert och praktiskt. Här timjan, halvt avskalad efter de senaste middagarna och så en goddoftande citronmeliss, den har hållt jättelänge nu, tacksam växt måste jag säga!



Två enkla tulpaner i loppisfyndad flaska och den gula löken i burken, allt man behöver; )

fredag 13 mars 2009

Livsnjutarhelg!



Lite tulpaner vill man ha till helgen, här har jag blandat ut dem med lite ginst, för den ljuvliga doftens skull...melon har jag ofta i sallader, sött och gott!



Kanske ett vintips till helgen, detta från Austrailen, det heter "Element". Gott, fylligt och mjukt.



Snart dags att så. Vi brukar sätta tomater i gamla zinkhinkar, och det blir nog mest såna här små coctailtomater, de är tacksammast... och visst känns det lite lyxigt att kunna äta egna tomater under sommaren i alla fall. Trevlig helg önskar jag Er alla!

tisdag 10 mars 2009

Mellan kök & hall...



Min köksskänk har förekommit förr, nu är den vårpyntad med rosalila tulpaner...



Den lever ännu! Hade den hetat Myrten hade den inte gjort det... (detta är en Myrsine..)



...och vackra små pärlhyacinter pryder hallbordet... ha en fortsatt bra vecka, vi ses!

lördag 7 mars 2009

Bakbordet har fått komma in...



Jag insåg ju att jag hade ett gammalt bakbord ute på mitt planteringsbord , det fick komma in häromdagen!



Titta vilken fin tulpan, en dubbel gräddgul som dessutom hade två blommor på samma stjälk.



Det är en ganska trist bänk mellan spis och ho, ett sånt fuskträ, då kändes det bra att lägga på detta gamla bakbordet med vacker träyta...



...och en gammal kakform fylld med chilisalt, gott till allt! Det rimmade : )
Ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag 5 mars 2009

Bloggvärldens fotografer...



Bloggvärlden har många skickliga fotografer. Både skickliga amatörer och proffs. Många duktiga inredningsfotografer finns det med, jag skulle kunna räkna upp minst 10-talet... men här har jag valt ut tre duktiga tjejer med inriktning på blommor och naturstilleben, den första är Poppins Garden med ljuvliga blå snitthyacinter...



Ser ni så vackert! Körsbär och rosor, vilken färgkombination! I hennes andra blogg Poppins Garden Media finns mycket ögongodis att njuta utav!



En läcker prinsesstårtbit är väl passande i dessa förlovningstider...



Man längtar till sommar och vatten när man ser denna bild... Poppins säljer även sina fina bilder som vykort, kika in här.



Ros och järn, farligt vackert... Poppins har också mycket boktips och ibland en liten engelsk "touch" på sina miljöer och bilder så gillar du det vackra i livet, blommor, trädgård och böcker kika in till henne!



Nästa jag har valt ut är Minna Mercke Schmidt med bloggen Blomsterverkstad. Hon tar sagolika bilder i härliga miljöer... här är några av mina favoriter:



Det märks att Minna inte bara är fotograf utan även stylist & florist...så vackert...



Och jag bara älskar miljöerna hon fotar i, omgivet av gamla vackra ting med en rå känsla, ruff och patina...Blomsterverkstad är en underbar blogg om man som jag gillar blommor, vackra stilleben och fotografering i underbara miljöer!



Rödlök i en låda, så läckert...



En mycket stilfull röra fotat och stylat av Minna.


Den tredje fotografen är Randi Måhl med konstnärliga fotobloggen, Bland Rosor & Tistlar, makalöst vackra bilder, som konstverk!



Visst ser det inbjudande ut?




Detta kallas teamwork, en otrolig bild!



Ofantligt vacker rosenbild fotograferad av Randi...


Avslutar med en bukett tulpaner. Randis blogg är rena drömmen för fotointresserade!

Kika in till dessa tre bloggar, där finns många fler läckra bilder, jag valde bara ut några personliga favoriter, -nu måste jag nog skriva in mej på en fotokurs och köpa ny kamera : ) Tusen tack för alla kommentarer till inlägget under, vi ses snart igen, inlägg på kö!