onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!!


Foto: Free digital photos

Årets sista dag! Tusen tack alla närmaste vänner, familj, bloggvänner och övriga som kikat in här under året, det är tack vare ER som min blogg ännu existsterar! Tack alla som puschat och uppmuntrat med vänliga ord om bloggen, alla som jag reklammässigt har haft ett samarbete med och för allt jag fått av er, tack för alla som har hört av sig och berättat om trafiken jag bidragit med från min blogg till era webbutiker, sånt glädjer mej, alla trevliga e-mail och alla erbjudande om hemma hos reportage-jo det är faktiskt sant, men jag bangar alltid, för jag tycker inte jag har fint nog...men, kanske jag törs nästa sommar...

Bloggen har börjat betyda mycket för mej och än mer taggad blir man efter intervjuer i både tidning och radio, tänk att detta med bloggar kunde bli så stort och tänk så mycket trevliga bloggvänner man får, med samma intressen! All inspiration ni alla ger, tips och idéer, bara det sätter en stor guldkant på mitt liv!

Tusen tack för alla fina kommentarer under året, ni börjar bli en stor hög med bloggvänner nu så jag har av förklariga skäl inte hunnit med att besöka er alla så ofta som jag har velat men nästa år hinner jag, då blir det mycket restid igen så då ses vi!

För egen del blir inte nyår så festlig i år pga influensa men jag sparar min tilltänkta meny till en annan helg i stället. Har ni efterrättstorka? Klicka här.

Ett riktigt GOTT NYTT 2009 önskar jag er alla!

måndag 29 december 2008

Året börjar lida mot sitt slut...



Vackraste julkortet kom från Pia i Arvika med bloggen Vardagsrummet. Hon gör korten själv, så otroligt vackert, Tack Pia!



Sen hade jag turen att vinna i ett blogglotteri. Vackra ting som duktiga Mia har gjort, hon har den ljuvliga bloggen Lilla Blanka. Så fint paket med innehåll som jag försökte öppna försiktigt för att ha kvar som dekoration...



..och helt ljuvliga små julkort och små ljus vackert inslagna och med vit lackstämpel!
Så fint att ha framme som dekoration, tack Mia!



Jag har en gris i halm som brukar få stå under granen, han har fått flytta till hallen där han tar emot gästerna, i år fann jag en julbock med svarta band, den passade perfekt till den svarta gungstolen! Jag har inte en röd detalj i rummet så jag blev så glad att jag fann honom!

Ett Gott slut på detta året önskar jag er alla, vi ses igen på nyårsafton!

lördag 27 december 2008

Lugna mellandagar...



Då var de stora juldagarna över, hoppas ni har haft en bra jul! Nu kan man bara njuta av alla juliga ting, mellandagarna är egentligen de bästa, mat i kylen har man för en vecka framöver och mycket praliner att äta : )



Vi har haft en toppenjul med föräldrar, bror, sambo och styvsöner, ljuslådan behöver fyllas på nu...



En julklapp, goda delikatesser från Gårdsbutiken i Nordingrå/Härnösand.



Ännu en fin julklapp, "Vinterkalas" av Hannu Sarenström, en bok med mycket goda och användbara recept!



Godaste julkaffet kommer från Pentik och godaste vörtbrödet kommer från Lisbeth..



Jag bakade dessa julmuffins och drack kaffet ur de finaste kopparna....

Ha en god fortsättning på julen så ses vi snart igen!

tisdag 23 december 2008

God Jul!



Farmors gamla tomte står redo med säcken...han är från den tiden då tomtar inte var glada..

Jag vill önska alla mina bloggvänner, vänner och övriga som kikar in här en riktigt GOD JUL så ses vi i mellandagarna igen!

söndag 21 december 2008

Den bruna delen av julen...



Jag är lite svag för brunt, man behöver ju inte ha ett helt rum i brunt men något arrangemang här och var stillar brunbegäret...som bruna julkulor i en gammal skål tex.



En fin postsäck för mina julkort, vissa är så vackra att de får kika fram...
Säcken från Mig & Alice och den fina kransen från Gruvgatan 13.



Mörkaste hörnet i hemmet, här går både jag och kameratekniken bet...



En gammal jultidning från 1926 ligger framme som prydnad. Den vackra stolen har många fikagäster till café bagarstugan suttit och avnjutit många goda bakverk på...



I dag är det fjärde advent, bara ett par dagar kvar til jul, ännu ett inlägg hinns med, men fram till dess, ha det bra i julstressen och glöm inte unna er lite glögg mellan varven: )
Nu har vi så mycket annat att göra än att sitta framför datorn, men ett nytt inlägg kommer innan jul och så kikar jag in till er alla pö om pö..., tack för alla kommentarer!

torsdag 18 december 2008

Glöggkväll med vänner...



Jag hade lite glöggkväll, utan glögg, med en kompis häromkvällen. Jag bjöd på varm äppel & vaniljdrink innan maten. Jättegott, receptet finns i Nyblom & Kolléns vinterbroschyr. Vid ev. efterfrågan skriver jag ned det här bland kommentarerna sedan...



Lite saffransskorpor.... Och Lisbeth ,Gamle Svarten hälsar att han har det bra på landet!



Efter Grönpepparälgkött med Hasselbackspotatis drack vi detta portvin tillsammans med...



...goda ostar från lokala mejerier, såå gott! Kanske något att njuta utav så här helgen innan jul mellan julklappsinslagningarna!

tisdag 16 december 2008

Julpiffat i Lillstugans gästrum...



Lite pyntat i gästrummet i Lillstugan, där ska mina föräldrar bo ett par nätter till jul. Det vackra väggordet "Beauty is in the eye of the beholder" -fina ord, kommer från Tina Mai. Jag ska pröva det inne i vårt permanenta hus också, väggen var lite för kall här inne men det är så enkelt i övrigt och blir en vacker dekoration i stället för en tavla...



En ostruken duk kan man också ha : )


"Nu har en annan fått komma fram, äntligen! Man känner sig överkörd av alla änglar, kors, vita ting och den "romantiska vita julen", va fasen, är man tomte så är man, det är JAG som är kungen till jul!

Mari hälsar att vi ses snart igen, senast torsdag, inläggen duggar tätare nu, mycket står på kö-jag hjälper till så gott det går...
Tjingeling säger jag som sitter och tittar på när andra kutar runt...."

Tomten

söndag 14 december 2008

Sätt Guldkant...



...på livet, med tex en Azalea på stam! Hoppas ni har det bra i "julstressen", jag byter inlägg inom kort igen, detta blev bara en bild jag hade "över i bloggarkivet", i dag ska det fotas men ett julbord ska också hinnas med, trevlig 3e advent!
Uppdatering, nytt inlägg kommer i morgon tisdag ; )

torsdag 11 december 2008

Lite julrött...



Rött hör julen till, en skål med röda äpplen känns juligt...



Mycket granbuketter och mycket ljus och saken är biff! ; )



Här en gammal julbonad, den har jag köpt i din hemstad Signe !



Jag har även tagit lite inspiration av Signe här med röda detaljer, handdukar och fårskinn...



Fröken julmus visar ingen som helst julstress, hon tar det lugnt på fårskinnet Ludde jag köpt på Ikea...

Mari.

måndag 8 december 2008

Färgtjafs i köket...



Några outslagna hyacinter i enkla krukor pryder köksbordet...



...och en vit miniamaryllis i zinkkruka. Utanför skymtar fåglarnas matbord..i fönstret står även den enda adventsljusstake jag har, i övrigt är det pappstjärnor i fönstren men denna har jag alltid gillat, kommer fr Ikea och var blå innan, nu har det fått en omgång av penseln...



...det har även denna kökslucka! Men, det blev för ljust, så vi måste köpa en ngt mörkare grå nyans, ville inte de skulle bli för mörkt grå men istället blev de för ljusa!



Beslag och ringar är inköpta och ska sitta på luckorna när allt är färdigmålat och tyget ska jag ha istället för en av luckorna, det blir sakta men säkert ett grått kök....

fredag 5 december 2008

Andra advent...



Då jular vi vidare med många tända ljus & kaneldoft....mosskransen cirkulerar runt..



Tänk, det är bara knappt 3 veckor kvar till julen nu, fast den har ju egentligen redan börjat! Här har jag Bagarstugans recepthäfte, med Lisbeths mest efterfrågade recept! Eftersom de tar en välförtjänt paus och har sitt mysiga café öppet sista helgen nu så, ni som bor i Falun med omnejd, passa på och besök Cafe Bagarstugan!
För frågor ang häftet, maila tjejerna på sinnetsgodauf@hotmail.com
Recepthäftet finns att köpa i Bagarstugan samt på Gruvgatan 13 och Turistbyrån i Falun.
Den 7 dec är det också en fantastisk julmarknad vid Gruvan, trevlig helg!

onsdag 3 december 2008

Polka...




Får jag lov att bjuda på en liten polkagrisskruv i väntan på mitt nästa inlägg?

måndag 1 december 2008

Bra att ha....



Brandsläckare är fula. Vår röda bara lyser, jag försöker att gömma den så gott det går men en sån här brandsläckare från FireInvent skulle man ju med glädje kunna ha framme, den är ju inte jättesnygg men finare än de klassika, borde passa i alla lantliga vackra vita hem där ljus eldas dygnet runt, kanske en julklapp?

Nya inlägg inom kort. Tack alla bloggvänner och övriga för alla kommentarer och för att ni kikar in här!