tisdag 30 september 2008

Café Bagarstugan i Falun..



Jag har skrivit om Café Bagartsugan vid gruvan i Falun förr men den tål att nämnas igen. Min kompis Lisbeth och hennes man är de som driver det. Här syns min egen favorit, Citronmarängpajen, helt gudomlig....



Detta är de godaste bullarna som finns, garanterat! Fyra tjejer som går sista året på gymnasiet har ett projektarbete och utkommer snart med en receptbok på Bagarstugans mest efterfrågade recept! Café Bagartugan kommer dock att stänga för gott den andra advent, inte för att det går dåligt på något vis, tvärtom! Man ska sluta när man ligger på topp!



Caféet kommer alltså att hålla öppet fram till den 7 dec så passa på och kom och ta en fika i Dalarnas hemtrevligaste café med stort & gott sortiment av hembakt.De har öppet tors-sön kl 11-17. Jag meddelar senare i sidopanelen i min blogg var och när receptboken kommer att finnas till försäljning, i både Falun och Sthlm.

söndag 28 september 2008

Lillstugans sovrum del 2...



Jag lovade ju visa fler bilder från Lillstugans sovrum/gästrummet. Det är också mitt och kattens extra sommarsovrum. Golvet har breda gamla vackra plankor..



En fin gammal kakelugn som jag eldade mycket i då jag hade julcafé i stugan för ett par år sedan...



Sen har jag inte fått ändan ur vagnen när det gäller målningen av detta skåp, vill hitta en anledning att slippa måla som inte är min favoritsysselsättning, i varje fall inte när det gäller såna här pass stora möbler..



Skåpen i sig är mycket fin och användbar. Färgen är ju gammal och ibland har jag tänkt att jag kanske kommer att ångra mej om jag målar den men å andra sidan är den nuvarande färgen väldigt svårmatchad...även om jag hittat en gammal bonnig plansch med exakt samma färg på ramen: ) Men visst skulle den bli tjusig i vitt..( Lampan ska bort men har inte blivit av, var bra att ha när jag hade jultorpet , jag hade lite olika delikatesser på denna skåp då..)



Så länge får man hitta passande stilleben... Jag är bortrest för att hjälpa till med en flytt , därför kommer jag att byta inlägg snart igen, för på onsdag hinner jag inte, så, vi ses snart igen!

torsdag 25 september 2008

Apotekets öppettider!



Den här läckra gamla apoteksskylten köpte jag förra året på Old Touch.
Tack alla bloggvänner för alla kommentarer, jag läser dem alla, byter inlägg lika ofta som jag brukar men hinner dessvärre inte med att besvara er alla jämt, men tids nog gör jag det och tusen tack alla andra för att ni kikar in på min sida, det glädjer mej! En trevlig helg önskar jag er allihopa!

måndag 22 september 2008

Grå höst...



Grå detaljer har smugit sig in i mitt kök och nu vill man verkligen ta tillvara allt som man kan ta in, vi har inga senblommande blommor tyvärr men ett Hagtornsträd, de sticks men bären är vackra...nu har det gamla 1800-talsbordet kommit in igen...kannan är ett loppisfynd.



Jag har inte lagt så mycker krut på höstplanteringar i år, kanske för att sommaren blev så kort och det känns trist att göra sig av med alla sommarblommor man knappt hunnit njuta utav men denna "krut-låda" tycker jag var så häftig, den har jag bl.a. planterat vit ljung i. Den kommer från Gruvgatan 13 i Falun och det gör även kuddarna ovan! Ha en bra ny vecka!

fredag 19 september 2008

En bokkorg....



Lika bra jag fortsätter med Danmarkstemat, en bokkorg med därifrån också...



...där har jag mina finaste blädderböcker. Den gamla planchen är ett traderafynd. En riktigt trevlig helg önskar jag alla mina bloggvänner och övriga som kikar in här!

tisdag 16 september 2008

En touch av sort....



"Sort", alltså svart....Två dgr i Danmark räcker för att man ska börja tala danska : ) Skämt å sido men jag har ganska mycket svarta detaljer i rummet. Blandat med det vita och beiga.Här har jag knutit svarta sammetsband runt ljusen...



Under kupan jag fyndade på Søstrene Grenes ( för 28 dkr!) har jag svarta vinbär...fatet är ett loppisfynd.



Denna fina oljelampa i pressglas hittade jag på Norte Dame i Köpenhamn. Det är Broste Copenhagen som har dem så de finns nog att köpa i Sverige med...Den passade så bra till mina karaffer.



Ett ljusarrangemang på svart gammal plåtbricka på bordet...



Ljuskoppen i svart närmast kommer från Årstiden i Sthlm.


Trädgårdsbordet kom in en sväng men står nu åter på verandan...lampfoten har jag köpt hos Hans Mikael i Sthlm för ca 10 år sedan.



Sakerna rotera ständigt... svarta och bruna gamla psalmböcker...


Den fina kudden i soffan kommer från den mysiga finska butiken Talo Maalla, tack för den fina vinsten Huset på Landet! Svart gammal gungstol och den svarta tavlan är flyttad igen sen bilden på bordet togs: ) Den trearmade lampan har jag fått av mina föräldrar som fann den på loppis. Det gamla dokumentet kommer från Anna som har bloggen Annas hus på Landet.



Oscaria ( hon döptes till Oscar för 17 år sen då hon föddes, innan det visade sig att han var en hon ) ville inviga det mysiga täcket i svart/vitt från Søstrene Grenes i Köpenhamn!

lördag 13 september 2008

Vackra Danmark...



Vi tog en minisemester till grannlandet Danmark! Så mycket fint att titta på...



Bara husen är som ett vackert pärlband efter gatorna...



Man kan hitta många loppisar med en massa vill-ha-saker!



Danska kolalarver köper jag alltid när jag är där och de fina glasskålarna köpte jag i butiken Bissen og Bassen i Helsingör. En annan butik jag kan tipsa om där är Himmelrummet, men de hade dessvärre stängt den dagen..



...deras härliga frukostar ! ( luncher )



Färgranna hus i Nyhavn i rött & blått...



...eller i grönt..



Tänk att en gammal ölback kan var så fin! Vi ses snart igen, mitt vardagsrum står på tur och lite av det jag shoppade i Danmark. Mari.

torsdag 11 september 2008

Höstfärger..



Jag brassar på med mera färg, fast dessa färger har jag bara på detta bord, just för detta inlägg: ) I dag fann jag lila blomkål på Ica! Så snyggt att bara dekorera bordet med...



Bara rödlök är också dekorativt, och gott...flitigt använd näst efter silverlöken..
Min länklista till webbutiker är ständigt uppdaterad och alla bilder i högerkanten är klickbara...



Min sambo fann ett par liter kantareller i dag, vilken lycka! Vi har inte hittat en enda svamp sedan vi flyttade hit nämligen, men det går ju bra att köpa med, även om de kostar en slant...





Rost gjorde sig bra mot kantarellerna: ) Denna lykta köpte jag förra året i en mysig inredningsbutik i gamla stadsdelen av Eskilstuna. Nästa gång får ni följa med på en liten trip till Danmark!

måndag 8 september 2008

Jag smyger in lite...



...grönt i mitt hem . I både inredningsdetaljer och kläder. Även om jag inte har så mycket av den färgen, men jag gillar den. Jag har skapat mej en grön hörna här i alla fall med några gamla flaskor, gurka och Äppelmust...



En gammal sifonflaska i en gammal margarinlåda...



Undrar vad Morfars föräldrar tycker om att posera med Kullamust...



Här är också ngt grönt jag verkligen fyndade i Danmark häromdagen. Ett otroligt passande täcke till mitt sovrum och stort också! Fann det till superpris hos Søstrene Grene i Köpenhamn! ( orkade inte styla till sängen så jag tryckte ned täcket i korgen : ) Mer om min lilla Danmarkstrip kommer senare...

lördag 6 september 2008

Höststormarna på väg...



...då är det praktiskt med en stormlykta! Den lyser upp bra i septembernatten och är desstom fin. Tack för alla era kommentarer om mitt kök, jag återkommer med nytt inlägg inom kort!

onsdag 3 september 2008

Rotation i köket...



Tusen tack för alla hälsningar, snälla kommentarer, email & respons för inlägget under! Jobbjakten pågår dock ännu...



Här kommer en glimt från mitt kök igen!



Spisen som det sommartid inte eldas så mycket i men nu känns det mysigt, kyliga höstkvällar...



Här brukar jag ha goda små kakor men i väntan på det är det en bra förvaring för vitlök tex.



En av kökshörnorna i sin helhet. Men här förändras det ofta och kvickt. Nyss var ett större bord här, det är numera i vardagsrummet. Och köket går mycket i blått men denna vinter ska det målas om, till grått! Har redan bestämt matta, kuddar och tyger i grått & vitt och kanske ngn röd detalj kommer slinka in med..



Det vackraste förklädet hade jag turen att vinna i våras av Anette med fina bloggen Ett hus i vitt. Hon har sytt det själv och det är både praktiskt och dekorativt!



Ett fyndat rivjärn som fungerar som ljuslykta på bordet..Mer köksbilder kommer, i takt med "tillfixningen", ha en fortsatt bra vecka! Mari.