onsdag 27 februari 2008

Textilier i köket...



Ni får hänga med på lite mera köksvandring! Jag ville ju byta gardiner också när allt var nymålat. Kappor är ngt jag inte haft på deccenier men dessa gillade jag!



En del har frågat var de finns,jag har fyndat dem på Cellbes! En butik inte i min smak i övrigt, jag har aldrig förr handlat hos dem men dessa tyckte jag var så vårfräscha och påminner om ett gammalt sänglinne med fin spets nertill!



...ja, det försöker jag göra var dag. Så gott det går..



Inget vårstädat kök utan rena & nystrukna diskhandukar!



Hittade en gammal hängare av luffarslöjd i logen. Perfekt att hänga handukarna på. Undrar om den kan vara gjord av smeden som bodde på vår gård för 100 år sedan..



Gulligt zinkhjärta och handuken kommer från Ting & Tangel på Österlånggatan i Sthlm. Vägg i vägg finns mysiga butiken "S" och rakt över kullerstensgatan "Bortom Bergen", alla tre butikerna är värda ett besök! Vi "ses"!

söndag 24 februari 2008

Mina favoritlampor!



Fick i uppdrag av Madelene med bloggen Linneagården att visa min favoritlampor! Detta är en favorit. Dock inte min. Den är mina föräldrars och hänger hemma hos dem men jag kunde inte låta bli att visa den, så vackra mönster och prismor..



Här en minst sagt "enklare" modell, lite annorlunda lyktlampa hemma hos mej. Loppisfynd. Den har jag hängades i halltaket.



Min skomakaralampa har hängt med ett tag. En favorit. Jag ser nu när jag visar mina gamla lampor att de flesta har jag faktiskt fått av mina föräldrar som i sin tur fyndat dem på auktioner och loppisar...de vet vad jag gillar!



Detta är en trearmad praktiskt golvlampa. Loppisfynd, skärmarna är dock nyinköpta hos Lampshopen i Falun.



Här är den sista i mina lampval. Denna har hängt med säkert i snart 15 år. Inköpt på Ikea, jag har två stycken och jag har faktiskt aldrig tröttnat på dem...Ni som får lite "bloggtorka" emellanåt, visa era favoritlampor!

Tusen tack för alla, alla era vänliga kommentarer om mitt kök, jag är överväldigad! Lite mer köksbilder kommer nästa gång! Mari.

torsdag 21 februari 2008

Vårstädat i köket!



Några vita tulpaner och björkris i den gamla syltburken och vips blir det lite vårfräscht på köksbordet!



Panelen i köket är nu målad och jag är i ett skriande behov av utrymme i mitt kök så hyllor är uppsatta på väggen! Taket har vi också målat vitt, nu kan man faktiskt andas lättare där... köket ser väldigt vitt ut på bilderna men faktum är ju att mycket är blått här med..



En mandelkvarn vill många ha i köket, även jag! : ) Fast jag letar en cremévit...



Se, nu fick min loppiskanna en ny plats! Såsom alla kakformar och värmeljus..



Min gamla auktionssoffa. Icke målad. Jag orkar inte heller, kolla alla små hjärtan..tavlan är redan utbytt fast jag tog fotot i förrgår, är man en donare så är man : ) Vissa sladdar är inte fastsatta ännu ser jag nu att det syns på bilden ..



Sen är jag ju som kanske bekant svag för burkar med en massa gott innehåll, även om jag sällan äter upp det, det står mest för lyst och roterar runt i köket, just nu på vägghyllan! Innan jag fortsätter med mer köksdetaljer så ska jag på uppdrag nästa gång visa mina favoritlampor, tills dess, ha det gott ! Mari.

måndag 18 februari 2008

Rosa!



Rosa känns lockade så här års. Jag har inte så mycket av den färgen hemma men visar lite av det jag har, denna fina loppiskopp tex som jag köpte förra sommaren..



Har man inte tillgång till ngn fin tebutik med roliga exklusiva sorter duger detta rosa te bra.
"Himlagott" finns i alla mataffärer och är så gott som namnet antyder..



Besökte Butik Anneli i Sundsvall i förra veckan. Där finns mycket frestande ögongodis. Köpte denna kvistros och två rosa ljus..Har placerat detta bord mitt i trappen, på en mellanavsats som är lite bredare..När vi ändå befinner oss i Sundsvall kan jag också tipsa om "Home station" som ligger på centralstationen. Blommor och vackra inredningsting.



...och jag som inte brukar gilla oäkta blommor har nu fallit för två, rosen och olivträdet! Ha en bra ny bloggvecka: ) Nästa gång ska jag visa lite från mitt "vårstädade" kök! Mari.

fredag 15 februari 2008

Nostalgi..



Det sakrala modet håller i sig i mitt hem. Det fina rostiga järnkorset har jag köpt på Ambiance.



Det plockas och donas i kuporna.. Jag är på jakt efter en lägre också, att ha ost under..



Veckojournalen från 1924! Snygg tidning att ha liggandes framme, den har jag köpt på Old touch, de har många fina gamla tidningar där... Trevlig helg!! ( min lista med adresser till fina nätbutiker är uppdaterad!)

tisdag 12 februari 2008

Trevlig Valentindag!



En av favoriterna formad till ett hjärta, Plättar i luften!



Dessa hjärtbrickor fyndade jag på Lagerhause. Det var 70 % rabatt så jag gav 7 kr styck för dem! Praktiska att ha på sommaren då alla tar sin frukost på bricka och går ut och äter... eller kvällsmackan framför tv:n...Alla övriga hjärtan i mitt hus kan ni se från förra februaris inlägg! Hjärtliga hälsningar från Mari.

söndag 10 februari 2008

Romantisk väska..



Jag har köpt mej en sådan fin väska från Veslehuset. Jag skulle först beställa en helt annan sak, vilket jag också gjorde men i samma veva blev denna färdisgydd till butiken och jag kunde inte låta bli...




Fina spetsband och rosenmönster...Ha en forstatt skön vecka & tack för att ni tittar in på min sida och för alla era snälla hälsningar i inlägget innan, jag har lämnat ett meddelande där bland kommentarerna! Mari.

torsdag 7 februari 2008

1-årsjubileum!



Ett litet "längtan-till-våren-arrangemang" med milt rosa blomma, lykta och glasburk med spets..

I dagarna är det precis ett år sen jag gjorde de första trevande försöken med en nystartad blogg, vem kunde ana att det skulle vara så här kul! Det roligaste jag någonsin gjort faktiskt, och det har gett mej väldigt mycket, nya vänner med samma intresse, inspiration från alla vackra bloggar, själslig kick och även lite yrkesmässigt. Jag vill passa på och Tacka Er alla snälla cybervioler för Era kommentarer och alla andra som kikar in på min sida, det gör mej verkligen glad, tack vare er existerar min blogg!



Ljuvliga Ranunkel. Vackrare än namnet självt.,



Den fina gamla burken fann jag bland hundra andra glasburkar på vår vind när vi flyttade hit, den ska fyllas med blommor tids nog. Spetsen har jag fyndat på Old Touch.



...och för att ge mej själv en "1-årspresent" ( alltid hittar man ngn anledning till att shoppa till sig själv.. : ) har jag köpt den ljuvliga boken Franska förnimmelser, vilken bok! Finns att köpa på Gruvgatan 13 i Falun. Men man blir bara galen över att ens trädgård inte ser ut som den i boken och aldrig kommer att göra.....

Jag kommer fortsätta blogga ett tag till även om det självklart inte kan hålla på i evigheter, framförallt kommer ni att få stå ut med en del "repriser" el i alla fall föremål som återkommer, nu när man gått runt ett helt år. Kära bloggvänner & alla andra, vi "ses" !
Mari.

tisdag 5 februari 2008

Fettisdagen....


Gratisbild från nätet

...är det idag! Frossa, frossa.. Personligen har jag aldrig varit så jätteförtjust i semlor, kanske för mängden grädde och mandelmassan men jag älskar fikabröd i övrigt så det jämnar ut sig : )

Ni som bor i Dalarna med omnejd, gör ett besök på Café Bagarstugan, det mysiga caféet i det röda lilla huset vid gruvan i Falun. Där finns goda semlor och en massa annat gott fika och matbröd och allt är hembakt! De har öppet tors-sön kl 11-17.


Träden utanför mitt hus i vinterskrud...



Dessa vinterbilder tog jag för några dagar sedan. Nu är det ännu mera snö! Så än så är det vinter, i alla fall här i Dalarna.... Här syns Lillstugan frostig och kall, den drömmer om sommaren precis som jag...Ha en bra Semelvecka, nytt inlägg kommer inom kort! Ni som vill veta mer om Semlans historia, klicka här ! Mari. ( Olivträdet i mitt förra inlägg kommer från butiken Gruvgatan 13 i Falun!)

lördag 2 februari 2008

Mitt olivträd!



Mitt fina olivträd. Oäkta förstås men jag tycker det är så fint och det bästa av allt är att man slipper vårda det! Den bruna panelen i köket syns i bakgrunden, det går i sakta mak men tids nog blir väggen vit!



...ser ganska verkligt ut.



..ett vackert gammalt kort jag köpt på Old touch.

Jag har en uppdaterad lista med en massa olika webbutiker att klicka sig in till, kika och shoppa! Du finner den längre ned till höger på min sida! Ha en forsatt trevlig helg och bra start på nya veckan! Mari.