söndag 30 december 2007

Gott slut på gamla året ...



...och ett riktigt Gott Nytt 2008! Det är faktiskt mest grönt ute nu men en liten snödriva hittade jag på gården : )
Tack för ett fantastiskt kul år med bloggen. Alla fina inredningsbloggar att besöka och all inspiration som denna värld ger! Jag vill samtidigt passa på att tacka för alla fina kommentarer och även tacka de företag & dyl som uppskattat den reklam jag gjort för dem här på bloggen, och även de som bett mej göra reklam, det har varit ett rent nöje!

Ett Gott Nytt Bloggår önskar jag alla mina fantastiska bloggvänner samt alla andra som kikar in på min sida! Skål!!

torsdag 27 december 2007

Min Jul i Ångermanland...



Några glimtar från mina föräldrars hem. Här en del av köket...



En mix av lantlig stil med guldiga inslag i hallen...och en liten gammal resväska står redo..



Ett juligt arrangemang med bla Myrten i ett köksfönster.



En glimt från glasverandan. Kolla in han som bor under bordet med eget granris!


Det blev så många bilder så jag förminskade en del av dem. Klicka på dem så blir de större.
En liten gran i gammal syltburk. Den stora fina granen kunde jag tyvärr inte göra rättvisa på foto..



En mörk bild på den öppna spisen och järnspisen i köket, mysigt att elda i till jul...


En liten grupp med vita möbler och så lite "guldkant på livet"...


En annan hörna av köket...



Ja, det var några glimtar från min helg. Tack för en mysig jul mamma & pappa!
God fortsättning allihopa och hoppas ni hittar några fynd på mellandagsrean!

tisdag 25 december 2007

Juldagen...



Juldagen är här och alla kan njuta av julen...



Visst var detta ett fint paket! Det är Clara med mysiga bloggen Claras Linneskåp (ni vet Clara kanin & Woody...)som gjort det och inne i det var en vacker mössa som som hon gjort som jag gav min mamma i julklapp! Ha en fortsatt fin julvecka! Jag tittar in till er under veckan och byter inlägg om ett par dagar igen...

lördag 22 december 2007

Nu är julen här!



Snart är det Julafton och min magra tomte är glad..



Min Oskaria brukar inte vara lätt att fota men nu skulle ngn annan stå i fokus..." och ska HAN, den jäkla nörden fotas så ska jag med..." tänkte hon! De ville båda önska God Jul...



Tomten må vara mager man han står stadigt på jorden...



En dessvärre mörk bild på min gran men för att ljusen i granen skulle göras sig måste det vara mörkt och är det mörkt har min kamera inte större kapacitet än så här utan blixt tyvärr..men granen är sig ganska lik från år till år, silver, vitt och guld, då tröttnar jag inte på den ens till trettonhelgen..Nasse har fått en vit julrosett också!



En riktigt GOD JUL önskar jag alla mina trevliga bloggvänner samt alla andra som kikar in på min sida! Njut av helgen! Mari.

torsdag 20 december 2007

Snart är det fjärde advent...



Får jag bjuda på lite julfika i värsta julruschen?



Hembakta madelmusslor med grädde och nykokt hjortonsylt är gott...



Snart är det fjärde advent och efter det julafton! Jag ska försöka klä min gran ikväll och blir den någorlunda så kanske jag visar den i samband med nästa inlägg på lördag! Ha en bra helg nu med allt vad det innebär, julklappsköp, inslagning, klä granen, städa, blogga, tvätta, lägga in sillen och göra rödbetssallad, bädda gästsängar, baka, laga mat, ersätta de hyacinter som har hunnit dö, stressa på stan, pynta hemma, göra knäck,ringa & skriva mail till dem men inte hann med att sända julkort till, kolla att det finns marschaller & ljus hemma, köpa droger så man pallar: ) Julen ÄR härlig!

tisdag 18 december 2007

Jul med gamla ting..



Julen har även hittat till min gamla bruna byrå. Lite "sakral" stämning här med ängelbonad, psalmböcker och så ett ljus i en gammal sockerskål...och mera julkulor på svart fat!



Ett sånt vackert julkort kom från Dorthe, tusen tack för det!!



Dessa kupor har man användning för, innehållet varierar ständigt. Just nu har jag små nypon och snöbär i en gammal gräddsnipa, makan till sockerskålen i bilden ovan.. Allt för idag!

Nu väntar lite julshopping! ( vet ngn ngt om grisarna till höger? )

söndag 16 december 2007

Mitt Jultorp förra året...



Dessa änglar kan kanske verka i kitschigaste laget men jag gillar dem! De betyder mycket för oss, vi har fått dem av vår kompis George som bor i Vancouver. Jag brukar hänga dem i granen el i tallrisbuketter med starka grenar, de är mycket tyngre än de ser ut!



En av sittplatserna i min Julstuga förra året! Det var så kul att pröva på detta. Inget jag kommer göra igen dock. Jag julade på ordentligt med ca 80 levande ljus i hela stugan, eld i kakelugnen och julmusik ( lyssna på två av mina favoriter till höger..) och en jättetfin julgran som dessvärre inte finns med på bild. Jag annonserade så gott jag kunde via tidningen och lappar här och var. Turistbyrån hjälpte mej med annonsering också, trots det kom det inte så mycket folk, men över förväntan ändå, vi bor minst sagt lite avsides...



Här hade jag bullat upp med olika godsaker. Min mamma och min svärmor hjälpte mej med mycket, guskelov, baka är inte min starka sida men min pelargonkaka skymtar där i mitten med ett blad på sig! Vid denna tidpunkt förra året hade jag ingen blogg, om jag hade vetat det då hade jag stylat mer och fotat mera och bättre! Tyvärr har jag inte så mycket bilder att visa därifrån.. ( bordet kakorna står på är en gamma ladugårdsdörr och det blårutiga tyget som skymtar döljer ett fult databord, man tager vad man haver..)



Dessa bedårande änglar i keramik har en klasskompis till mej gjort! Jag sålde såna och även små muggar hon gjort...förutom det även smycken från två olika tillverkare, halsdukar, honung, hemgjord tvål, vetevärmare, ståltrådshjärtan, luffarslöjd, Pappas björkris kransar och kvastar, godis, mjuka stora änglar, docktäcken, ljuslyktor mm, jag själv är inte så pysslig och tillverkar inte så mycket men tänkte att jag ändå måste bidra med ngt så jag band granriskransar, gjorde äppelmos och hallonsylt! Alla tillverkare hade jag "raggat upp" under årets gång..



Dessa gulliga tovade tomtar sålde jag också. Det är tjejen bakom bloggen Solkatter & Dammråttor som gör dem! Det var så hon och jag träffades första gången, hon och hennes väninna var mina första gäster!

Ha en bra vecka innan jul nu, mycket ska göras, fixas och inhandlas och vi bloggare vill byta inlägg oftare än vad vi kan och samtidigt frossa i allt vackert i dessa inredningsdbloggar mer än någonsin, julen är ju exstashögtid för oss "donar-drottningar" så man har kanske inte fullt så mycket tid för att kommentera hos oss alla men även om det är hektiskt så har man också som sagt mycket bilder man vill visa så jag kommer nog byta inlägg minst varanann dag före jul! Så.... vi ses!

fredag 14 december 2007

Mera julmys..



Äppelmos som jag gjort av grannens äpplen. Mos i burkar gjorde jag förra året också och sålde i min julstuga.



Välkommen in till min Lillstuga! Inte så mycket att visa just nu, den är mest kylig så här års...Kransen har min Pappa gjort.



..och så lite gott julkaffe! ( Tack för det mamma och allt annat gott! ) Detta kaffe smakar jättegott och finns att köpa på Pentik. Det hade jag också i mitt lilla julcafé i Lillstugan förra året, det ska jag berätta om nästa gång...

onsdag 12 december 2007

Bara liite jul i sovrummet...



Några rödvitrutiga band runt krukorna...



Ursäkta den obäddade sängen, alla vill inte flytta på sig bara inför fotostyling, ( hon drömmer om julmössen från Nordhjem..) Lite nya sängkläder, en ljuskrans i fönstret och några hyacinter får räcka i julväg i detta rum i år...



Jättefin strut som min vän Mia har gjort! Den var fylld med godis när jag fick den, det är borta sen länge...



Denna ljuskrans är kanske egentligen ett "stilbrott" i denna miljö men jag gillar den och den ger ett jättemysigt sken! Tack för att ni kikar in här och tusen tack för alla era kommentarer! Ses snart igen !

söndag 9 december 2007

Ut med pomlorna ur lådan!



Synd att ha de fina julkulorna i lådor , i väntan på granen brukar jag lägga dem i skålar och fat..



Mitt blå skåp i mitt blåvita kök har fått en vit vinterskrud!



Zinkskålen jag fyllt med kottar kommer från Alvas hus, likaså det vackra hjärtat som skymtar i bakgrunden...är tillbaka med nytt inlägg inom kort, tack för att ni kikar in, vi ses!

fredag 7 december 2007

Mera snö...


I kväll regnar det men förra helgen var det så här julmysigt och mycket snö på gården, vi hoppas det kommer mera snart igen!
Lyktan står på en jättegammal kälke som vi fann i logen när vi flyttade hit, det är den byggnad som skymtar i bakgrunden ! Trevlig andra adventshelg önskar jag Er alla!

onsdag 5 december 2007

Undrar om man kan dona ihjäl sig?



Man pyntar och pyntar, men vad ska man annars göra, är det inte det livet går ut på?! : ) Kakelugnen har fått sig en liten adventsmake over också..



Ännu ett adventsfönster med vit stjärna och lite granris i fönstret ( de flesta blommor har dött och måste ju ersättas av något...)



Ljusen under kakelugnen. Tre till antalet men snart är det andra advent...

måndag 3 december 2007

En touch av Dansk jul...



Är lite svag för syltburkar i gammeldags stil. Här lite dansk sylt inköpt på Netto i Tårnby.



Rödvita julhjärtan, från Notre dame i Köpenhamn, de köpte jag för ett par år sedan.



Jule the, inköpt häromdagen. Gott och luktar ljuvligt!



Denna handduk är också inköpt i Köpenhamn för ett par år sedan. Den tar jag fram till jul. Jag har sett att Anniche, som har den mysiga bloggshopen Annas rom även säljer den!



Här får ni hela glöggreceptet, Dansk glögg är såå gott men svensk färdigblandad duger gott den med! : ) Ha en bra ny vecka!