onsdag 31 oktober 2007

Gammal text...



I detta korta onsdagsinlägg passar jag på och visar denna fina text! Det är en "plansch" jag köpt på Gruvgatan 13 i Falun. Finns också färdiginramade att köpa. Den gamla ramen hade jag runt en annan tavla som jag plockade ur och ersatte med denna. Dock provisoriskt insatt..

Än en gång, tusen tack för alla kommentarer, ni som har egna bloggar, vi"ses" snart!

söndag 28 oktober 2007

Hoppas ni haft en bra helg...


En myshelg hanns med, lite rött vin och god mat..och så blev jag så inspirerad av Anettes krukor och trådslöjdsunderlägg...ska fylla krukorna med mossa sen men jag hann inte det denna helg..



Veckans vintips, mustiga och Italienska Cappello Di Prete....



Krukorna med det "rätta" nötta utseendet har jag köpt på "Flower Garden Stockholm" på Sveavägen, de var nyss inkomna från Danmark... de små ska jag fylla med vita hyacinter sedan.
Jag har lämnat ett meddelande till alla som besöker min sida bland kommentarerna under förra inlägget. Ha en skön ny vecka! Mari.

fredag 26 oktober 2007

Juldofter...



Till min stora lycka fann jag apelsinskivor och kanelstänger från förra julen, dem har jag lagt fram på fat, inte jul ännu men en liten försmak kan väl inte skada...



...kanske jag dukar upp nåt liknande på glöggpartyt, fast mer av den ätbara varan förstås: ) , om jag nu hinner ha ngt "party" i år.... Här syns min lilla myrkanna igen och tavlan jag hade ute i Lillstugan under sommaren, en del repriser blir det här på bloggen...Ha en riktigt trevlig helg önskar jag alla som tittar in på min sida! Mari.

tisdag 23 oktober 2007

Goda dofter inomhus...



Hittade några gamla Falu Kuriren i ett av uthusen hemma, denna är från 1957...( jag tänkte inte riva sönder den och linda in tvålar ! : )



Mitt favotitdoftljus visade jag under ett inlägg i september men här har vi också några riktigt väldoftade! Kanske inte fullt så estetiskt tilltalande men Yankee Candle har många olika dofter, denna Clean cotton gillar jag verkligen!



..och så denna Country linen, mmmmm. Förra året när jag hade julstuga & café på gården hade jag även doften Christmas eve i samma märke, en jättegod julig doft. Ha en fortsatt bra bloggvecka! Mari.

lördag 20 oktober 2007

Älgjakten är över...



Trevor är hemma igen efter älgjakten! Det blev sådan skottlossning att ena örat trillade av! Ingen älg träffades dock! ( Men min kamera är hemma igen, det är huvudsaken..)



Min fina Myrkanna köpte jag på Gotland för några år sen, den använder jag flitigt. Kakformarna har jag fyndat på loppis. Då köpte jag även några med hjärtform, de har jag också värmeljus i. Kryddpåsen kommer från Koffert i Sthlm. Ha en fortsatt fin helg och bra start på nya veckan! Mari.

onsdag 17 oktober 2007

Ett sakralt mode?



Jag kaplsar in folk i glaskupan såsom härliga LantlifsAnette... det vackra korset i papp har jag köpt av Dorthe som har mysiga bloggen "En doft av Danmark"..



...även den vackra struten och det fina hjärtat kommer därifrån.... lyktorna har jag köpt på Blomsterlandet..



I somras stod det lilla vita bordet i "Lillstugan" men det flyttas runt en hel del här...



Kakelugnen. Som dock inte går att elda i, det är en spricka i den men den är vacker ändå. Vi kommer nog att fixa den framöver och har blockljus inne i den så länge,...



Äsch, jag kan lika gärna bjuda på en halvbild över rummet så har vi klarat av det : )

Tusen tack alla bloggvänner och övriga som kikar in på min sida! Jag blir så glad över alla kommentarer och kommer att titta in till er allihopa, senast under helgen. Är på resande fot och utbildning några veckor framöver men kommer uppdatera bloggen lika ofta som förr. Mari.

söndag 14 oktober 2007

En glimt av mitt vardagsrum...



Jag älskar att arrangera små stileben här och var med ljus, ljus och ljus.. och kanske en liten övervakande ängel..



Denna kudde blev ett smycke till min svarta gungstol...



Har fixat, donat, flyttat och ändrat en del i mitt vardagsrum denna vecka...



Jag har en jättestor guldspegel i rummet, den har jag sen flera år tillbaka en ljusslinga runtom. Det blir så mysigt med ljusslingor, denna är ny med små blommor, inköpt på Ica Maxi. Nästa gång visar jag flera bilder från mitt rum, ha en bra ny bloggvecka!

torsdag 11 oktober 2007

Vackra ting....



...finns det hos Vargbo blommor i Västerås.



En njutbar butik med mycket ögongodis och harmonisk musik...



Snygga Danska lerkrukor..



Vackert arrangemang under en glaskupa...



Eivor, som äger butiken har mycket god smak och skyltar & dekorerar med unika och gamla fina ting..



Vackra dekorationer, buketter och sorgdekorationer gjorda av duktiga florister...



Dekorativa frukter. Och ja, de är riktiga!



Kort sagt, en underbar blomsterbutik i härlig miljö med unika och även klassiska blommor/växter och mycket vackra detaljer! Värt ett besök. Trevlig helg!

måndag 8 oktober 2007

Blåturkost...



Bloggtorka? Nej inte alls... men hur många har inte någon gång i livet köpte burkar, tuber och flaskor för att de ska matcha badrummet.. tandkrämstuberna är ju aldrig vackra men när jag såg dessa tuber från Vademecum med begränsad upplaga kunde jag inte låta bli att köpa några...de fanns även i blått & rosa..



Tandkrämen matchar stolen och den är väl en riktig färgklick i den vita bloggvärlden, jag kanske skulle sätta upp en förfrågan med procentstapel här bredvid och se hur många som tycker den ska bli vit : )

Den står i logen nu men kommer nog att få en omgång av penseln senare. Den var dock bra att ha i somras, när ett par av fåren rymde och var för nära vägen, då ställde jag helt sonika ut stolen på vägen och bilarna saktade självklart ned, utan att fatta varför stolen stod där...

lördag 6 oktober 2007

Snart är det vår igen!



Planeringen för våren börjar ju redan nu! Vi har bott på denna gård i drygt två år nu. Förra året satte jag ett gäng svartlila tulpaner i en rabatt , i år tänker jag sätta många tulpanlökar i gräsmattan och hoppas på en vacker vit/röd vår...



Kunglig vitlök ska jag sätta i år!



...fast det duger nog lika bra med vanliga bonnlökar... ska bli kul att se om det kommer upp en massa nya nästa sommar, praktiskt att ha, för vitlök äter jag ofta i mat.



Den här vita och ljust rosa kålen tycker jag är så fin, ser ut som en efterrätt!

Ha en fortsatt bra helg önskar jag alla som kikar in till min blogg!
Mari.

onsdag 3 oktober 2007

Min favoriträtt!



Under mina inlägg i augusti så kan du läsa om citronsaltet som jag tipsade om tillsammans med lax. Nu måste jag få tipsa om detta Rosmarinsalt också, så gott över klyftad potatis ugn! Men det var inte den maträtten jag skulle berätta om utan denna...



...som är min favoriträtt sedan 10 år tillbaka. Mycket gott, detta slår det mesta och jag lovar, ALLA gillar det! Jennys hem & harmoni efterlyste god & enkel mat, här är mitt bidrag:

Mangokyckling drygt 4 pers:

3-5 kycklingfiléer, 1 1/2 dl vatten, 1 1/2 hönsbuljongtärning, 1 1/2 msk kinesisk soya, 1 -2 tsk sambal oelek, 1 stor purjolök, 1 stor paprika, 3-5 dl creme fraiche, 3 msk mangochutney.

Bryn först kycklingen och lägg den sen tillsammans med vatten, buljong, soya och sambal. Koka i 15 min under lock.

Skölj & grovstrimla purjon, hacka paprika och rör ned i grytan tillsammans med créme fraiche och chutney. Koka ytterligare 5 min. Klart.

Det är min favoritmaträtt, servera med ris och en god sallad!



En höstlik Lingondrink till helgen kanske..

4 cl Explorer Lingon, 2 cl limejuice, 8 cl Ginger Ale. Mycket is. Toppas med limejuicen och garnera med en tunn strimla limeskal.

Smaklig måltid!
Tusen tack för alla era kommentarer och hälsningar! Jag besöker er med bloggar så snart jag kan och absolut under helgen! Och ni andra som kikar in, tack!!