fredag 29 juni 2007

Mattvätt!



Lite nostalgi över mattvätt i zinkbalja, rotborste och såpa! Och solen skiner, vilken lycka..



Det är inte ofta jag tvättar mattor så här ska jag jag medge men nog känns det härligt att få ha möjligheten att kunna göra det och få hänga dem på tork ute...



...och när mattorna är tvättade så fylls baljan med nytt vatten för rosorna..( regnet kom såklart i samma veva som ni kan se...)

Bland mina kommentarer under förra inlägget har jag lämnat ett meddelande till alla som läser min blogg, för att spara yta här.

Ha en riktigt trevlig helg allihopa och eftersom det är många som går på semester nu så passar jag på att önska er en skön sommar!

onsdag 27 juni 2007

Ängsblommor och gamla tak..



En ensam vacker vit Pion.. och Anette från bloggen Lantlif frågade ju förut om vad vi hade för brödfat, här skymtar det jag använder just nu!



En rufsig ängsbukett pryder det blå skåpet i köket.



Jag fick igår en förfrågan av en kompis vilken färg vi använt när vi målade och renoverade taket förra året.. detta tak hade en ful spånskiva fastspikad över sig. Under dolde sig dessa vackra brädor som är från huset begynnelse 1750... ( klicka på bilderna för större storlek..)

Kuddar i soffan och roslykta från Hemtex.


Den här färglösa färgen/lacken från Nordsjö använde vi, men det blir liksom en liten "mjölkig" ton och inte blank direkt..


Här en mer helhetsbild av taket..


Ännu en ängsbukett. Orange är väl inte ngn färg jag använder i mitt hem direkt men man får ta det som bjuds av blommorna! Den lilla söta vasen i fattigmanssilver kommer från Alvas hus och den vita kannan har jag fyndat på loppis för en tjuga..

tisdag 26 juni 2007

Sommarstuga...



Sommaridyll.... Jag var ju hos bloggaren "Solkatter & Dammråttor" förra veckan i hennes mysiga stuga. Tack för senast, det var en helmysig dag!



En av uteplatserna...



Hon har många vackra kannor och tillbringare kan jag lova...



Hennes rara grannar...( obs, inte konstiga utan söta, kan inte låta bli att använda ordet även om det för alla norskor betyder det motsatta..) Bilderna kan man klicka på för större storlek..



Ved i en fin gammal låda...



Tillbaka hem till mej...Denna bok, "Sommarljus", hade jag helt glömt bort. Köpte den på bokrean i vintras så det var kul att kika i den nu. Verkligen fina och inspirerande bilder !

söndag 24 juni 2007

Pioner...



Pioner, vilka ljuvliga blommor, i både doft och utseende! Jag har inga egna pioner, planterade två stycken förra året så det lär väl dröja innan de växer till sig, den här fina blomman har jag fått av en kollega. Hallen fylls av den goda doften...

Hoppas ni har haft en skön midsommar!

onsdag 20 juni 2007

Trevlig midsommarhelg!



Nu blir det ett riktigt "maffigt" inlägg. Jag tänkte så här i semstertider tipsa om mina "Guldkorn" i Falun och något som ni inte bör missa om ni besöker staden...Vi börjar med butik Gruvgatan 13....



Rött och vitt är väl en härlig kombination, sommar som jul!



... är det bra om man får vara.... Ylva Skarps fina skyltar säljs här!



Många olika vaxdukar till sommarbordet och andra fina detaljer såsom tallrikshyllor, kannor mm



Olika sorters glasklockor/kupor att lägga smått och gott under..



Gamla unika möbler men även nya..



Fina glas, porslin & servetter i alla kulörer, allt för en vacker dukning.



Sillen och färskpotatisen kan vi ju inte vara utan i sommar!



Ännu ett ställe värt att besöka, Gamla Staberg.
Här kan du inta lunchen med mycket gott att välja på..



Själva restaurangen är en renoverad gammal ladugård från Barocktiden, kanske Svt's sommartorpet och Ernst hjälpt till eller kanhända det är härifrån de hämtat inspirationen?



Många mysiga sittplatser finns det...



Mysig miljö inne med öppen spis och menyn och buffén står där korna förr åt!



Fina detaljer och en fantastisk salladsodling!


Detta är själva barockträdgården som har återuppbyggts såsom den såg ut på 1600-talet! Karpfiskar lever i dammarna..


Sen förflyttar vi oss till Gruvan i Falun som är ett populärt turistmål..


Här kan ni ta hissen ned till gruvan!!

Sist men inte minst får ni inte missa att fika på Café Bagarstugan i gruvområdet, massor av goda bakverk och även matbröd och allt är hembakt!

Kakor av alla de slag i ljuvlig gammeldags miljö. De har öppet alla dagar 11-17 utom midsommarafton då det är stängt.

Så njut en fikastund på detta ljuvliga café, de har det största och godaste sortimentet i hela Dalarna!
Nu när ni ändå kommer till Falun & Dalarna så missa inte byn Tällberg som ligger mellan Leksand & Mora, sagolik vackert! Såsom hela Siljansbygden är..

Ha en skön midsommar allihopa!!

måndag 18 juni 2007

Härliga utelivet!



En getingfångare. Används lika "effektivt" som lyktorna i trädet men är snygg att se på, kanhända jag ska fylla den med saft sen ändå om det blir många flygfän...



Om bänken var "kvällsplatsen" så är detta morgonplatsen, här är det härligt att sitta och äta sin frukost, innan solen är för varm..Bordet är jättegammalt och stolarna har jag köpt på Ikea.



Pelargonen och krona i närbild..



Lillstugan. Gillar detta huset nästan bättre än det permanenta. Jag och katten ligger ofta här, sambon jobbar så extrem skift och då störs vi inte av varandra, det är toppen, dessutom sover man bättre här! Det var i detta hus jag hade julcafé.. och får vi gäster får de bo här, då suckar jag och katten uppgivet och drar oss till det ordinarie sovrummet inne i huset.. ; )



I fönstret från verandan i Lillstugan, det är fortfarande "växthus" här så mera bilder härifrån kommer senare...Brunten kommer från Gruvgatan 13



Signe och Anna, det kanske var en sådan här balja ni skulle ha haft så hade ni sluppit göra hål på era ; ) !



Små hjärtan här och var tycker jag om, inne som ute...
Ha en bra ny vecka allihopa!

lördag 16 juni 2007

Dekorera ute...



Visst är det mysigt att kunna ta en kopp kaffe utomhus i den fina "loppiskoppen" ..



Här sitter jag gärna i kvällssolen...



Lyktor i träden är mysigt, även om det i ärlighetens namn inte är ofta man kan tända ljusen i dem.. Dessa köpte jag för några år sen i Köpenhamn, ser ut som vanliga glasburkar med små änglar på.



Det är inte bara jag som älskar att sitta i kvällsolen på den gamla bänken, Oskaria njuter av att ligga här och gona sig i värmen... vi sitter ofta här tillsammans...



...för det är bara sååå skönt i solen!



Zinkbaljor med vatten gillar jag, jag har dem både inom och utomhus. Just nu har jag "döda" blommor och ljus i den här men levande blommor är fint, när rosorna börjar blomma är det vackert med ngn sådan guppande i vattnet...